Blog

Ervaring met Barbara Wachters

Met een ‘zwaar leven’ achter de rug, waarbij ik al op jonge leeftijd mijn vader verloor en kort daarop op straat stond, omdat mijn moeder mij uit huis had gezet, wist ik niet dat mijn verleden mij ooit zou achterhalen. Ik moest vechten, overleven en doorgaan en had geen tijd om aan mijn verleden te denken. Ik deed het goed, studeerde af, kocht een huis, reed grote auto en had een top baan. Het verleden haalde mij in en ik stortte helemaal in. Ik zag het allemaal somber in, totdat ik doorverwezen werd door mijn huisarts, ‘viel het kwartje’ en werd ik mij ervan bewust dat ik hulp nodig had en het mij niet lukte om er zelf uit te komen. Ik was dus geen ‘super woman’ en moest de confrontatie met mezelf aangaan. Ik moest mijn verleden verwerken om op een gezonde manier door te kunnen gaan.. Barbara was de eerste persoon in mijn leven, waar ik eerlijk tegen kon zijn, zonder bang te zijn dat ze mij zou kwetsen. Zij was ook de enige, die ik ruimte gaf om mij te laten inzien wat voor impact mijn verleden had en hoe dit doorwerkte in het hier en nu. Ik liet eindelijk toe om mij te helpen. Door haar professionele opstelling en betrokkenheid kreeg ik mijn puzzel compleet en kreeg ik de begeleiding, die ik eigenlijk nodig had. Door intensieve schema therapie kon ik ineffectieve patronen doorbreken. Inmiddels zijn we 5 jaar later en zie ik Barbara weer op momenten dat ik terugval in oude patronen of simpelweg wanneer ik behoefte¬†heb¬†aan objectief advies. Hoewel ik ‘vroeger’ dacht dat ik onaantastbaar ben en alles aankan, zie ik dat juist met een ander en door hulp te aanvaarden, ik een stuk zachter en mooier mens geworden ben. Aldus de mensen in mijn omgeving. De verbinding heb ik leren waarderen met anderen en met haar. Ik ben haar hier levenslang dankbaar voor.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *