Barbara Wachters

“ Nadat ik in 2001 was afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog én als klinisch psycholoog, heb ik mijn eerste werkervaring opgedaan bij een loopbaanadviesbureau. Hier hield ik me bezig met loopbaanbegeleiding, outplacement, assessments, trainingen en psychologische begeleidingen. Mijn interesse ging steeds meer uit naar het hoe en waarom mensen uitvielen, dat dit vaak te maken heeft met een combinatie van privé en werkfactoren en hoe iemand als persoon in elkaar steekt. Dat was voor mij een reden om de opleiding tot GZ-psycholoog te gaan doen.

Vanuit de ruime ervaring die ik heb opgedaan in de tweedelijns-GGZ bij de RIAGG en met werken in een eerstelijnspraktijk, wilde ik graag zelf een eerstelijnspraktijk beginnen. Ik begon in 2011 in Naarden met een kleine eenmanspraktijk. Daarnaast werkte ik als freelancer bij Waltz en Partners. In 2013 vroeg de heer Waltz mij de praktijk over te nemen en dat heb ik in 2014 gedaan. Sinds die tijd is er veel veranderd in de praktijkvoering, er is veel beweging in de GGZ. Ik merk dat ik vooral de afwisseling met inhoudelijk bezig zijn met cliënten en het organiseren van goede randvoorwaarden voor ons werk mij veel energie geeft. Juist nu de veranderingen vragen flexibel te zijn en korte lijnen te hebben met de samenwerkingspartners van de GGZ (voornamelijk de huisartsen), is het heerlijk werken in een medisch centrum als Vathorst. Met name het laagdrempelige contact met cliënten en onze verwijzers vind ik zelf erg fijn!

Mijn werkwijze kenmerkt zich door praktisch en doelgericht werken. Ik vind het het allerbelangrijkst dat u zich bij mij op uw gemak voelt. Dat u wordt gehoord en zich serieus genomen voelt. Dat er een klik is tussen u en mij en dat u zich veilig voelt om u verhaal te doen. Van daaruit werken we met respect en vertrouwen aan uw veranderingsproces. ”

Kwalificaties:

  • Gezondheidszorgpsycholoog, BIG-registratie (Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)
  • Registerpsycholoog NIP,(Nederlands Instituut voor Psychologen)
  • Cognitief Gedragstherapeut VGCT (Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapie)
  • Eerstelijnspsycholoog