Janke Bannink

Sinds september 2017 ben ik als Gezondheidszorg (GZ)–psycholoog BIG verbonden aan de eerstelijnspraktijk van Barbara Wachters in het gezondheidscentrum Arcanum. Mensen beschrijven me bij evaluatie en afsluiting van behandelingen als een energieke, integere, betrokken, enthousiaste, gedreven en kundige psycholoog.

De afgelopen 20 jaar heb ik als GZ-psycholoog binnen GGz Centraal op een polikliniek psychiatrie in een multidisciplinair team gewerkt waar ik na intake depressieve- en angstklachten, dwang- en post-traumatische stressklachten kortdurend en langerdurend behandeld heb, met kennis van onderliggende ontwikkelings- en persoonlijkheidsproblemen. Inmiddels ben ik binnen GGz Centraal werkzaam in het Centrum voor Psychotherapie op de afdeling Topreferent Traumacentrum Transit, voor de behandeling van complexe post-traumatische stress-stoornissen.

Na verwijzing door uw huisarts naar de eerstelijnspraktijk wordt u uitgenodigd voor een eerste kennismakingsgesprek om daarin samen idee te vormen over waarom u in het hier en nu vast dreigt te lopen of gelopen bent in het omgaan met specifieke levensproblemen en er psychische klachten zoals bijvoorbeeld somberheid, spanning, angst en negatief zelfbeeld zijn ontstaan. Daarna maken we gezamenlijk een keuze welke vorm van kortdurende behandeling toe te passen. U kunt daarbij denken aan inzichtgevende gesprekstherapie, EMDR, narratieve exposure therapie, interpersoonlijke psychotherapie, verkorte Schematherapie, cognitieve gedragstherapie en verbeteren van emotie-regulatie en zelfbeeld (COMET).

Naast mijn specifieke interesse in de behandeling van somberheid, angst- en post-traumatische stress-klachten schrijf ik blogs voor Porsie.nl, gericht op het verbeteren  van impulscontrole en gezond gewichtsverlies.

Meer informatie over mijn opleiding en werkervaring kunt u vinden op LinkedIn.