Psychologiepraktijk Vathorst

e-Health behandeling

Psychologiepraktijk Vathorst biedt u de mogelijkheid om een behandeling te volgen via internet. Met deze moderne manier van begeleiding krijgt u behandeling op het moment dat het u uitkomt. Met behulp van een beveiligde verbinding van Karify kunnen wij u een behandeling op maat aanbieden.  Door middel van voorlichting, oefeningen en feedback van uw behandelaar volgt u als het ware uw eigen zelfhulpboek op internet thuis op de bank.

De hulp is snel in te plannen waardoor we soms al tijdens een wachtlijstperiode de behandeling  kunnen starten (dit is afhankelijk van de klacht). Over het algemeen kan de behandeling pas worden gestart na een persoonlijk intakegesprek bij onze praktijk. Tijdens dit intakegesprek bekijkt de psycholoog samen met u of deze manier van behandelen bij u en uw situatie past. De internetbehandelingen worden afgewisseld met gesprekken in onze praktijk, in overleg met uw behandelaar. Uw behandelaar is tussen de behandelingen door per mail voor u bereikbaar.

We werken in de praktijk met de programma’s van Mirro, hierbij worden zelfhulpmodules gebruikt, en tevens met Karify waarbij er modules worden klaargezet en feedback wordt gegeven naar aanleiding van opgegeven opdrachten. Verder kan er ook via een beveiligde verbinding gebeld worden via een videobeeld. Hierdoor is er mogelijkheid tot beeldcontact en ervaart u een beter face-to-face contact tijdens de behandeling. Ter afsluiting van de behandeling zal er ook een persoonlijk gesprek plaatsvinden.

Over het algemeen wordt de e-health bij ons in de praktijk gebruikt voor klachten die blended behandeld kunnen worden, dat wil zeggen een combinatie van face-to-face contact met opdrachten via internet. Internettherapie geeft u de kans om op uw eigen tijd aan uw behandeling te werken. Alle behandelingen in dit programma zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie.

 

Handige sites: