Psychologiepraktijk Vathorst

E-health behandeling

Psychologiepraktijk Vathorst biedt u de mogelijkheid om een behandeling te volgen via internet. Door middel van deze moderne manier van begeleiding volgt u een behandeling op maat op het moment dat het u uitkomt. Door middel van voorlichting, oefeningen en feedback van uw behandelaar volgt u als het ware uw eigen zelfhulpboek via internet thuis op de bank. Dit doen wij als praktijk met behulp van een beveiligde verbinding van Karify waarbij we specifieke programma’s klaarzetten of zelf info versturen wat voor u het meest geschikt is.

De hulp is snel in te plannen waardoor we soms, afhankelijk van de klacht, al tijdens een wachtlijstperiode de behandeling  kunnen starten. Over het algemeen kan de behandeling pas worden gestart na een persoonlijk intakegesprek bij onze praktijk. Tijdens dit intakegesprek bekijkt de psycholoog samen met u of deze manier van behandelen bij u en uw situatie past. De internetbehandelingen worden, in overleg met uw behandelaar, afgewisseld met gesprekken in onze praktijk. Uw behandelaar is tussen de behandelingen door, per mail, bereikbaar.

We werken in de praktijk met de programma’s van Mirro, zelfhulpmodules worden gebruikt. Tevens werken we met Karify waarbij er modules worden klaargezet en feedback wordt gegeven naar aanleiding van opgegeven opdrachten. Daarnaast is het mogelijk om te videobellen via een beveiligde verbinding. Dankzij dit beeldcontact ervaart u, ondanks de online omgeving, toch face-to-face contact tijdens de behandeling. Ter afsluiting van de behandeling zal er een persoonlijk gesprek plaatsvinden.

Over het algemeen wordt de e-health begeleiding in onze praktijk gebruikt voor klachten die blended behandeld kunnen worden, dat wil zeggen een combinatie van face-to-face contact met opdrachten via internet. Internettherapie geeft u de kans om op uw eigen tijd aan uw klachten te werken. Alle behandelingen in dit programma zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie.

Handige sites: