Psychologiepraktijk Vathorst

Werkwijze

Onze werkwijze is generalistisch, dat wil zeggen dat er wordt gekeken naar welke behandelwijze het beste aansluit bij u als persoon, bij uw klachten en bij uw wensen. Tegelijkertijd wordt rekening gehouden met inzichten vanuit de wetenschap: wanneer een behandeling voor een bepaald probleem effectief is gebleken, zal deze methode bij voorkeur worden gebruikt. Bij ernstiger klachten, bijv. trekken van indien er daadwerkelijk sprake
is van een persoonlijkheidsstoornis zal schematherapie ingezet worden.
EMDR en imaginaire exposure zijn bij trauma effectief bewezen. De
overige behandelmethoden worden gebruikt in samenspraak met u als
persoon waarbij de beste optie zal worden gekozen.

Van belang is dat we zo kort als mogelijk behandelen en zo lang als nodig. Het gaat om kortdurende klachtgerichte BasisGGZ problematiek. In principe is er een maximum van 750 minuten, zo’n 12 afspraken dat in de BGGZ gehanteerd wordt. In combinatie met e-health is er dan vaak al sprake van sterke verlichting van klachten en stimuleren wij de zelfredzaamheid zodat u vervolgens zelf verder kan met uw eigen ontwikkeling. 

Behandelmethoden die wij in onze praktijk toepassen zijn:
Cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, EMDR, schematherapie, interpersoonlijke psychotherapie, AcceptanceCommitmentTherapy (ACT) en Mindfullness.

Als ondersteuning bij het leveren van kwalitatief goede zorg maken we gebruik van kwaliteitsstandaarden. Voor meer informatie over welke methodiek bij voorkeur bij welke klacht gebruikt wordt, zie www.ggzstandaarden.nl.

Daarnaast is er specifiek voor angst en depressie de site: www.nedkad.nl

Psychologiepraktijk Vathorst werkt volgens de richtlijnen van NIP en LVVP.