Psychologiepraktijk Vathorst

Profiel

Barbara Wachters

Graag stel ik mezelf even voor zodat u weet wat mijn achtergrond is en u alvast met mij kan kennismaken. Het is toch een hele stap om hulp te zoeken en dan is het fijn om te weten bij wie u terecht kunt.

Nadat ik in 2001 was afgestudeerd als arbeids- en organisatiepsycholoog met als nevenrichting klinische psychologie, heb ik mijn eerste werkervaring opgedaan bij een loopbaanadviesbureau. Hier hield ik me bezig met loopbaanbegeleiding, outplacement, assessments, trainingen en psychologische begeleidingen. Naarmate ik hier langer werkte, ging mijn voorkeur steeds meer uit naar psychologische behandelingen en ben ik de opleiding tot GZ-psycholoog  gaan doen.

Vervolgens heb ik eerst ruime ervaring opgedaan in de tweedelijns-GGZ bij de RIAGG in combinatie met werken in een eerstelijnspraktijk. Mijn droom was altijd zelf een eerstelijnspraktijk te hebben en daar ben ik in 2011 mee gestart door te beginnen als freelancer bij Waltz en Partners (de vroegere naam van deze praktijk). In 2014 kon ik de praktijk overnemen en ik werk nog steeds iedere dag met veel plezier! Ik merk dat ik vooral de afwisseling tussen inhoudelijk bezig zijn met cliënten en het organiseren van goede randvoorwaarden voor ons werk mij veel energie geeft. Juist nu de vele veranderingen in de GGZ vragen om flexibiliteit en korte lijnen met de samenwerkingspartners van de GGZ (voornamelijk de huisartsen), is het heerlijk werken op een plek als Medisch Centrum Vathorst. De hulp aan cliënten is door de goede onderlinge communicatie zeer toegankelijk. Met name het eerste contact wordt voor cliënten laagdrempeliger (al is dat vaak lastig) doordat we als onderlinge collega’s in het medisch centrum goed weten waar we mee bezig zijn waardoor de cliënt niet helemaal opnieuw zijn verhaal hoeft te vertellen!

Mijn werkwijze kenmerkt zich door praktisch, gestructureerd en doelgericht werken. De relatie met mijn cliënt is voor mij het allerbelangrijkste. Dat er een klik is tussen u en mij waardoor u zich veilig voelt om uw verhaal te doen en zich serieus genomen voelt. Van daaruit werken we met respect en vertrouwen aan uw veranderingsproces en komt u het beste tot vermindering van klachten of bent u klachtenvrij of – als u al verschillende behandelingen heeft gehad – tot verdere ontwikkeling door te werken aan onderliggende patronen. Daarbij stimuleer ik de zelfredzaamheid en zal ik eerder vragen dan adviseren.

Gebruikte methodes: Kortdurende schematherapie, EMDR, cognitieve therapie, oplossingsgerichte therapie, NET, Vat van zelfwaardering, methods of level, mindfulness en ACT. En sinds kort hypnose behandeling gericht op PDS.

Specialisaties:
Psychische problemen tijdens en na zwangerschap, werkproblematiek en loopbaanvragen

Kwalificaties:
Gezondheidszorgpsycholoog, BIG-registratie (Wet Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)
Registerpsycholoog NIP,(Nederlands Instituut voor Psychologen)
Cognitief Gedragstherapeut VGCT (Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapie)
Eerstelijnspsycholoog

Werkdagen: dinsdag, donderdag en vrijdag 
BIG nummer: (GZ-psycholoog) 89064445225
AGB-code: 9406356