Psychologiepraktijk Vathorst

Wachttijden

Let op: Wij gaan per januari 2022 weer open, we hadden een cliënten stop vanwege de hoog oplopende wachttijden. Echter houd er rekening mee dat de wachttijden snel stijgen, gezien er al veel verwijzingen in de tussentijd zijn gedaan.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

De wachttijd bedraagt normaliter 4 weken (update januari 2022). Gezien de extra inspanningen met het nieuwe Zorgprestatiemodel zal dat tijd kost om dit eigen te maken en de wachttijd wat oplopen), na de intake start meteen de behandeling. Afhankelijk van de ernst van de klacht zullen wij u als cliënt naar een andere GBGGZ aanbieder doorverwijzen als er niet binnen 4 weken een afspraak kan worden gemaakt.