Testimonials en waarderingen (2020)

Psychologiepraktijk Vathorst is door cliënten goed gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering als u een behandeling bij ons hebt ondergaan. We horen graag uw mening en hoe u dit ervaren hebt.

Actuele cliëntervaringen gemeten met de CQ-index (deze worden minimaal jaarlijks geactualiseerd en zijn maximaal een jaar oud)

De CQI wordt aan het einde van de behandeling afgenomen en zijn dus gebaseerd op vele evaluaties van cliënten die een behandeling bij onze praktijk hebben gehad. Deze vragenlijst wordt dan ook veelvuldig afgenomen.

Er is een score van 1-5 mogelijk, waarbij 1 de minimale waarde is en 5 de maximale. Hiermee wordt gemeten in welke mate de cliënt heeft ervaren goed geïnformeerd te zijn (mogelijkheden, verwachtingen) en mee te kunnen beslissen over de behandeling. Het gemiddelde cijfer van 3,94 van onze praktijk geeft dan ook aan dat cliënten over het algemeen zeer tevreden zijn met de manier waarop ze mee kunnen denken over hun behandeling. Ze krijgen inzicht in wat er mogelijk is en ze denken zelf mee wat voor hun de beste passende behandeling is. Uiteraard zijn er altijd een aantal cliënten die niet tevreden zijn waardoor het gemiddelde naar beneden wordt gehaald. Daar kunnen we als praktijk alleen maar van leren om dit te minimaliseren.

Wel is dit cijfer licht gestegen en dat terwijl we meer cliënten de vragenlijsten hebben laten invullen vergeleken met vorig jaar. Het betekent dan ook dat er meer cliënten aangegeven hebben dat we oog hebben voor het samen beslissen. Uiteraard kan het altijd beter. Bejegening is ongeveer gelijk gebleven en altijd hoog 9.6. Uitvoering behandeling is 8,6. Algehele rapportcijfer voor de behandelingen is 8.1.

Over de behandelaars…

Na mijn aanmelding via de website werd er vrij snel contact met me opgenomen om een afspraak te maken. Tijdens dit gesprek werd er al wat doorgevraagd naar mijn hulpvraag. Op deze manier is de juiste psychologe aan mij toegewezen waardoor de behandeling snel en effectief kon starten. De psychologe die mij nu behandeld heeft de kennis en specialisaties om mij goed te kunnen behandelen en weet ook de juiste behandelmethodes die bij mij aanslaan. Er wordt een duidelijk behandelplan opgesteld waardoor je weet waar je aan toe bent en er geen foute verwachtingen zijn. Ik ben erg tevreden over hoe de toewijzing van een psychologe in zijn werk gaat en de snelheid waarmee een afspraak gemaakt kon worden, maar ook de vervolgafspraken.

“Barbara heeft me heel goed geholpen. Mijn klachten waren al snel sterk verminderd. De tips die ze mij gaf waren heel praktisch waardoor ik deze snel in de praktijk kon brengen.  Hier door kon ik goed aan mijn problemen werken en had ik snel resultaten geboekt na mijn gesprekken“.

Mijn ervaring met de behandeling door Barbara is zeer goed. Ze luistert goed naar mijn klachten en ervaringen, naast het geven van handvatten voor het dagelijks leven geeft ze ook duiding en inzicht wat de oorzaak van mijn klachten is. Dit laatste zorgt voor een goed herstelproces. Tijdens de sessies is de sfeer altijd prettig en ontspannen en voel ik veiligheid om te kunnen vertellen wat ik wil.

Over Marjolein: “Na een diep dal ben ik inmiddels weer opgekrabbeld. Ik heb veel te danken gehad aan Marjolein, alles kon ik tegen haar zeggen, niks was raar. Daardoor was er ruimte voor herstel. Zij wist de juiste vragen te stellen, de juiste dingen te zeggen en ze gaf mij het gevoel dat alle gedachten, alle emoties er mochten zijn.” Nogmaals bedankt voor de fijne gesprekken!

Ik heb 2 behandeltrajecten gevolgd bij Marjolein en ik heb dit als zeer prettig ervaren. Marjolein is een professionele, betrokken therapeute met veel kennis van zaken. Ze had snel door wat er aan de hand was, de patronen waardoor ik vastliep en ik heb heel veel baat gehad bij de Schemagerichte Therapie. Na afloop van de behandeling waren mijn klachten verdwenen en weet ik goed wat ik moet doen bij terugval. Nogmaals bedankt voor de goede hulpverlening!

Bij mijn behandeling, Zie ik een rustige ervaren deskundige professionele psychologe, Ze kan goed luisteren maar zeker ook een juiste terugkoppeling naar mij geven. Er is door Marjolein goed onderzocht welke therapie er voor mij het beste is. En deze sluit goed aan bij mijn problematiek. Tot nu toe heeft deze behandeling mij al goed geholpen. En ik ben haar hier dankbaar voor!

Kathelijn: Ik heb diverse behandeltrajecten doorlopen bij Kathelijn Heck en heb dit als zeer positief ervaren. Vanaf het allereerste begin voelde ik me erg op mijn gemak bij Kathelijn. De vele gesprekken die wij samen hadden waren uiteenlopend en ze kon zich altijd goed in mij en mijn situatie verplaatsen. Begreep mijn gedachten en verwachtingen en hielp dingen op een prettige manier te relativeren. Haar persoonlijke benadering en gevoel voor humor maakten de gesprekken vertrouwd en openhartig. Waarbij ze heel goed wist de kern eruit te pikken en hierop in te haken. Het lukte haar regelmatig om mijn gedachten een positieve wending te geven. Na een gesprek met Kathelijn fietste ik dan vaak opgelucht terug naar huis.

Ik volg sinds enige tijd een behandeling bij Kathelijn Heck en ben blij met de klik die wij hebben. Het is lastig om over bepaalde onderwerpen te praten maar zij is geïnteresseerd, open, eerlijk en zoekt samen naar oplossingen en haar humor helpt zeker om de scherpe randjes van de moeilijke momenten af te halen.