Psychologiepraktijk Vathorst

Waarderingen 2023

Psychologiepraktijk Vathorst is door cliënten goed gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering als u een behandeling bij ons hebt ondergaan. We horen graag wat uw ervaring bij ons was.

De actuele cliëntervaringen die worden gemeten met de zogenaamde CQ-index (CQI) vormen een andere evaluatie. Deze worden minimaal jaarlijks geactualiseerd en zijn maximaal een jaar oud.

De CQI is een vragenlijst die aan het einde van de behandeling wordt afgenomen en is dus gebaseerd op evaluaties van cliënten die een behandeling bij onze praktijk hebben gehad. Deze vragenlijst wordt dan ook veelvuldig afgenomen. Het gemiddelde rapportcijfer van afgelopen jaar (januari 2024), 8,85 van onze praktijk geeft dan ook aan dat cliënten over het algemeen zeer tevreden zijn met de manier waarop we de behandelingen vorm geven.

Er is op de verschillende onderdelen een score van 1-5 mogelijk, waarbij 1 de minimale waarde is en 5 de maximale. Hiermee wordt onder andere gemeten in welke mate de cliënt heeft ervaren goed geïnformeerd te zijn (mogelijkheden, verwachtingen) en mee te kunnen beslissen over de behandeling. Daarbij leren we van de gegevens en proberen we onze dienstverlening verder te optimaliseren. Cliënten krijgen inzicht in wat er mogelijk is en ze denken zelf mee wat voor hun de beste passende behandeling is. Daarin hebben we veel oog voor het samen beslissen. Uiteraard kan het altijd beter. Wij proberen als praktijk zoveel mogelijk tevreden cliënten te hebben en als dit niet zo is, onderzoeken we samen waar dat aan lag zodat het in de toekomst anders gaat.

Ten opzichte van vorig jaar zijn we op alle vlakken verbeterd en omhoog gegaan qua score. De info voor de behandeling (4,5), samen beslissen (4,81) en uitvoering van de behandeling (4,67). Bejegening (4,92) is bij onze praktijk altijd de hoogste score. Dit hebben we dan ook hoog in het vaandel staan!